Image

10 dagtrips in België

Houd je het liever wat dichter bij huis? Dan zit je helemaal goed, want ook in België zijn er veel mooie en interessante plaatsen die een bezoekje waard zijn. En vergeet je ISIC niet, want ook in België kan je heel wat ISIC-voordelen scoren.

 

1. Kalmthoutse Heide

Wat?
Het grootste heidegebied van het land (en het strekt zich zelfs uit tot in Nederland).

Waar?
Ten westen van de gemeente Kalmthout.

Waarom?
Want de Kalmthoutse heide is zo mooi dat er zelfs een liedje over is geschreven. Niet alleen is er een prachtig natuurgebied te bewandelen op de paarse heide, maar er is ook een bewegwijzerd wandelpad gewijd aan de beroemdste inwoner van Kalmthout: Willy Vandersteen, de geestelijke vader van de striphelden Suske en Wiske.

www.grensparkzk.be

 

Raversyde

2. Raversyde Domain

Wat?
Een stuk van de Atlantikwall aan de kust.

Waar?
Raversijde aan zee, bij Oostende.

Waarom?
Want dit is een van de best bewaarde overblijfselen van de Duitse Atlantikwall uit de oorlog. U vindt hier meer dan zestig bunkers, observatieposten en artilleriestellingen. Daarnaast is het een beschermd kustnatuurgebied en kunt u het middeleeuwse vissersdorp Walraversijde bezoeken.

www.raversyde.be

 

Park Furfooz

3. Park van Furfooz

Wat?
Misschien wel de mooiste bewegwijzerde wandeling in de Ardennen.

Waar?
In Furfooz aan de rivier de Lesse, niet ver van Dinant.

Waarom?
Omdat dit werkelijk een spectaculair stukje van de Ardennen is, hoog boven de Lesse, met duizelingwekkende rotsen, overblijfselen van een Romeins badhuis en sinistere grotten die duizenden jaren geleden bewoond werden door holbewoners.

www.parcdefurfooz.be

 

High Fens

4. Hoge Venen

Wat?
Een uniek natuurgebied, ook wel de laatste wildernis van België genoemd.

Waar?
Tussen Malmedy en Eupen in Duitstalig België.

Waarom?
Omdat de Hoge Venen de laatste plek in België is waar je uren of zelfs dagen kunt doorbrengen zonder iets van de bewoonde wereld te zien. De Hoge Venen zijn goed voor eindeloze wandelingen in de zomer, en stevige langlauftochten in de winter. En je komt er op het hoogste punt van het land!

www.eastbelgium.com

 

Abbey of Villers

5. Abdij van Villers

Wat?
De meest spectaculaire abdijruïne van het land.

Waar?
In Villers-la-Ville, niet ver van Ottignies..

Waarom?
Deze voormalige cisterciënzerabdij uit de 12e eeuw is namelijk misschien wel de meest imposante ruïne van ons land. De abdijkerk alleen al is 94 meter lang en 23 meter hoog, maar er zijn ook ruïnes van de refter, het gastenverblijf, het kloostergebouw en het paleis van de abt.

www.villers.be

 

The Westhoek

6. De Westhoek

Wat?
Vlak land met weidse uitzichten en indrukwekkende oorlogsbegraafplaatsen.

Waar?
De streek rond Ieper en Poperinge.

Waarom?
In de Westhoek werd namelijk gevochten tijdens de Eerste Wereldoorlog, en die geschiedenis is nog altijd tastbaar. Veel Britten en Canadezen komen op verkenning tussen de oorlogsgraven en loopgraven, dus waarom jij niet? Bezoek zeker ook het 'In Flanders Fields' museum in Ieper zelf.

Rondleiding door de Grote Oorlog in Flanders Fields: Quasimodo Tours biedt de best beoordeelde rondleidingen door de Grote Oorlog in Flanders Fields, inclusief alle toegangspassen, lunchpakket en een bezoek aan de stad Ieper.

ISIC-studenten die een rondleiding boeken, krijgen 50% korting en ontvangen een exclusieve 1+1 vrijetijdspas voor Cinema Lumière.

www.toerismewesthoek.be

 

Spa

7. Spa

Wat?
Wereldberoemd kuuroord in het hart van de Ardennen.

Waar?
Spa ligt ongeveer tien kilometer ten zuiden van Verviers.

Waarom?
Dit historische kuuroord is namelijk letterlijk synoniem geworden voor, nou ja, een kuuroord: want 'spa' is een woord dat overal ter wereld gebruikt wordt voor thermale baden. Drink geneeskrachtig water rechtstreeks uit de bron, laat u masseren en verwennen of maak gewoon een stevige wandeling door de Ardennen.

www.thermesdespa.com

 

Hoge Kempen National Park

8. Hoge Kempen Nationaal Park

Wat?
Het eerste Vlaamse natuurreservaat dat werd uitgeroepen tot Nationaal Park.

Waar?
In het oosten van de provincie Limburg.

Waarom?
In de voormalige Limburgse mijnstreek ligt een groot natuurpark dat door het landschap met begroeide terrils en ondergelopen kuilen soms zelfs een Scandinavisch uiterlijk heeft. Ook leuk om te fietsen - Limburg is een fietsprovincie - en om lekker te eten bij de familie van de voormalige Griekse, Turkse en Italiaanse mijnwerkers.

www.nationaalparkhogekempen.be

 

Flemish Ardennes

9. Vlaamse Ardennen

Wat?
Prachtige vergezichten en legendarische heuvels vanaf de fiets.

Waar?
In het zuiden van de provincie Oost-Vlaanderen.

Waarom?
Omdat je die kasseienheuvels met suggestieve namen uit de Ronde van Vlaanderen zelf wilt bedwingen. Deze heuvelachtige streek is bijna net zo mooi als de echte Ardennen, en een stuk dichter bij huis. Je hoeft niet eens te fietsen: wandelen of een tochtje met de auto is ook aangenaam in de Vlaamse Ardennen.

www.toerismevlaamseardennen.be

 

Flemish Ardennes

10. Scheepsliften van Henegouwen

Wat?
Spectaculaire voorbeelden van techniek op het Centrumkanaal.

Waar?
Tussen Mons en La Louvière.

Waarom?
Omdat het mastodonten zijn. Als je ze nog nooit gezien hebt, zul je je ogen niet geloven. De schepen worden hydraulisch tot vijftien meter hoog opgetild in een bassin om de helling in dit heuvelachtige gebied te overbruggen. De liften zijn meer dan honderd jaar oud en zijn uitgeroepen tot cultureel werelderfgoed.

http://voiesdeau.hainaut.be/

 

Heb je nog geen ISIC?
Koop hier je ISIC.

 

 

#StudentsForABetterWorld


  • Exclusive Deals: Only for ISIC members
  • Refurbished iPhones & Macbooks
  • Refurbished Smartphones & Laptops